Exemple De Triftongi Diftongi Hiat

Exemple De Triftongi Diftongi Hiat. Andrei ciobanu, stand up comedy de senzație, la iumor подробнее. Diftongul, triftongul și hiatusul sunt lanțuri sonore care conțin vocale identice sau diferite și care, conform regulilor de ortografie ca și în celelalte cazuri, merită spus că prezența literei h între vocale nu rupe hiatul, ci mai degrabă îl menține.

els diftongs i els hiats
els diftongs i els hiats from cmapspublic2.ihmc.us
Toate combinațiile de semivocale și vocale pentru diftongi, în limba română, funcționează și ca hiaturi. Ø grupurile ea, io, eu şi ia să formeze diftongi (2 cuvinte) şi hiat (un cuvânt) ø grupurile iai, iei, iau, ioa, oai, eau să formeze triftongi (un cuvânt). Inimioară, aripioară, ultimul, dar nu cel din urmă:

Andrei ciobanu, stand up comedy de senzație, la iumor подробнее.

Diftongii sunt clasificați după poziția vocalei în diftongi descendenți (dacă vocala este la începutul diftongului) și ascendenți (dacă este la urmă). Dati exemple de cuvinte care sa contina hiaturile: Diftongul, triftongul și hiatusul sunt lanțuri sonore care conțin vocale identice sau diferite și care, conform regulilor de ortografie ca și în celelalte cazuri, merită spus că prezența literei h între vocale nu rupe hiatul, ci mai degrabă îl menține. Diftonul, triftongul și hiatul reprezintă combinații de timbre vocalice (sunete vocalice).



Related Posts To Exemple De Triftongi Diftongi Hiat


Exemple De Triftongi Diftongi Hiat Rating: 4.5 Posted by: heradega

Search Here

Popular Posts

Total Pageviews

Recent Posts